نرم افزار های کتیا و سالیدورک در زمینه های طراحی مهندسی و مدل سازی خیلی شناخته شده اند که احتمالا شما هم اسم این نرم افزار ها رو شنیده باشید و یا علاقه دارید تا این نرم افزار ها رو یاد بگیرید و کسب درآمد کنید.

اما ممکنه سوال براتون پیش بیاد که کدوم یک از این نرم افزارها قابلیت بیشتری داره؟ یا با یادگیری کدومشون می تونید درامد بیشتری در بازار کار داخل بدست بیارید ، بنابراین در ادامه همراه من باشید تا به این سوالات که ” کسب درآمد از نرم افزارهای کتیا و سالیدورک و انتخاب درست؟ ” پاسخ بدم.

مقاسیه کسب درآمد از نرم افزارهای کتیا و سالیدورک
مقاسیه کسب درآمد از نرم افزارهای کتیا و سالیدورک

مقایسه کتیا و سالیدورک برای کسب درآمد در بازار ایران

خب بریم سراغ اینکه کدوم یکی خفن تره. حتما شما درباره نرم افزارهای کتیا  CATIA و سالیدورکس SOLIDWORKS سوالات زیادی دارید و حتی داخل گوگل سرک کرده باشید مثلا

  • قابلیت کدوم یک از نرم افزار بیشتره ؟
  • بازار کار کدوم نرم افزار طراحی مدلسازی بهتره ؟
  • و کلی سوال دیگه

که معمولا داخل مقالات ایرانی و خارجی بیشتر درباره قابلیت ها ، ماژول ها و حتی قیمت هر نرم افزار اشاره شده ، اما من داخل این مقاله قصد دارم تجره ای که خودم از بازار کار ایران دارم رو در اختیار شما همراهان عزیز قرار بدم.

اگر شما هم تجربه ای در این خصوص تجربه ای دارید و قبلا این مراحل رو طی کردید حتما در قسمت نظرات که زیر همین پست قرار داره تجربتون رو با بقیه به اشتراک بزارید.

حالا قصد دارم در قالب سه قسمت شمارو برای انتخاب درست در جهت کسب درآمد از نرم افزارهای کتیا و سالیدورک راهنمایی کنم .

1-انتخاب شاخه و صنایعی که قصد ورود به بازار کارش رو دارید

خب قبل از این که بخواهید یکی از این نرم افزار ها رو برای یادگیری انتخاب کنید باید صنایعی که قصد ورود به بازار کارش رو دارید مشخص نمایید. چرا که صنایع مختلف از نمر افزار های یکسانی استفاده نمی کنند و بنابر اقتضای کار و فرایند هاشون نرم افزار خودشون رو انتخاب می کنند برای مثال

  • صنایع خودرو سازی و قطعه سازی بزرگ از نرم افزار کتیا استفاده می کنند.
  • صنایع کشتی سازی و هواپیما سازی هم از نرم افزار کتیا استفاده می کنند.
  • کارگاه های قطعه سازی کوچک ، صنایع مهندسی پزشکی و کارگاه های طراحی قالب تزریق از نرم افزار سالیدورکس

در کل میشه گفت که صنایع مادر که مارکت بزرگی از بازار رو در اختیار دارند یا محصولاتشون از قسمت های مکانیکی و الکترونیکی زیادی تشکیل شده سراغ نرم افزار قدرتمند کتیا میرن.

اما صنایع کوچکتر که محصولاتشون پیچیدگی خاصی نداره از نرم افزار سالیدورکس استفاده می کنند

راهنمای انتخاب شغل و نرم افزار مهندسی
راهنمای انتخاب شغل و نرم افزار مهندسی

2-انتخاب یکی از زیر شاخه های صنعت مورد نظرتون

دقت کنید که معمولا صنایع از زیر شاخه های زیادی تشکیل شده اند برای مثال خودروسازی دارای زیرشاخه های گسترده ایه چرا که یک خودرو از هزاران قطعه مکانیکی و الکترونیکی با روش های مختلف تولید ، ساخته میشه.

حالا شما باید از خودتون سالاتی مثل سوالات زیر بپرسید :

  • آیا من یا طراح قطعه ام ؟
  • آیا علاقه به طراحی مکانیزم های مکانیکی دارد ؟
  • آیا کار من تهیه نقشه ساخت و کنترل کیفیت است ؟
  • یا شما طراح برد های الکترونیکی هستید؟

نکته: توجه نمایید که هر دوی این نرم افزارها قابلیت های زیادی دارند مثل نرم افزار کتیا CATIA که کلی ماژول برای کارهای مختلف داره ( محیط های ورقکاری ، طراحی و مدلسازی قطعه ، سطح سازی ،طراحی جوش ، مونتاژکاری و غیره )

برای شرکت در کلاس های آموزشی نرم افزار کتیا روی لینک زیر کلیک نمایید:

شرکت در کلاس های گروهی

شرکت در کلاس های خصوصی

مهمترین نکته در انتخاب نرم افزار طراحی و مدلسازی سه بعدی اینه که کدوم نرم افزار سریع تر و با کیفیت بیشتری نیاز شما رو برطرف می کنه ، پس زمان و کیفیت نهایی از پارامتر های مهم در انتخاب نرم افزار می باشد.

تجربه نشون داده افرادی که حرفه شون طراحی مدار ، سیم کشی مدارها ، یا طراحی ، مدلسازی سیستم های لوله کشی و طراحی مفهومیه میرن سراغ نرم افزار سالیدورک که بین شرکت ها و کارگاه های کوچک طرفدار داره.

اما افرادی که حرفه شون طراحی و مدلسازی قطعات صنعتی ، بدنه های پیچیده ، طراحی مکانیزم های مکانیکی و مونتاژ مجموعه های پیچیده است میرن سراغ نرم افزار کتیا.

تاثیر انتخاب درست نرم افزار در شغل آینده
تاثیر انتخاب درست نرم افزار در شغل آینده

3- مشخص نمودن حجم کاریه شاخه صنعت مورد نظر

خب نکته آخر در انتخاب نرم افزار مناسب هم اینه که با شرکت و تیمی که قصد همکاری دارید ، تک محصولی هستند یا تنوع محصول زیادی دارند؟ محصول اون شرکت و کارگاه از قطعات مکانیکی و الکترونیکی زیادی تشکیل شده یا نه؟

اگر شرکت انتخابی شما دارای قسمت های مختلف و نیروهای انسانی با تخصص های گوناگون است پیشنهاد من به شما یادگیری نرم افزار کتیا است.

چرا که قطعا اون شرکت هم از نرم افزار کتیا استفاده می کنه و دلیل بعدی برای انتخاب کتیا ، قابلیت نرم افزار کتیا در اتصال قسمت های مختلف به هم و مدیریت و ویرایش قطعات است.

نرم افزار کتیا دارای نمودار درختی ( درخت طراحی ) می باشد که خیلی به شما در فرایند طراحی ، مدلسازی ، مونتاژکاری و ویرایش مدل ها کمک می کنه.

کلا مدیریت مجموعه های بزرگ توسط نرم افزار کتیا خیلی راحتره و دست شما برای اعمال تغیرات باز تره و تو این جور پروژه هایی که قطعات زیادی دارند بهتره برید سراغ نرم افزار کتیا

دوره مقدماتی نرم افزار کتیا CATIA
دوره آموزش نرم افزار کتیا CATIA

نتیجه گیری

در مجموع شما باید قبل از انتخاب یک نرم افزار طراحی و مدلسازی مثل کتیا و سالیدورک ، شاخه ای که قصد فعالیت دارید رو انتخاب کنید و در گام بعدی نرم افزار مناسب تون رو انتخاب نمایید تا بتونید تو بازار کار ایران موفق باشید.

دوره های نرم افزار کتیا catia
دوره های نرم افزار کتیا catia

4 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آخرین مطالب آموزشی

instagram.com/academycatia
جدیدترین مطالب